_DSC6905-Pano-Edit-2.jpg

Utskrifter

Unna dig själv professionella utskrifter av dina fotografier för väggen, albumet eller som en present till någon annan.

Unna dig själv professionella utskrifter av dina fotografier för väggen, albumet eller som en present till någon annan. Jag erbjuder utskrifter av hög kvalité på flera olika papperstyper för att passa just din individuella smak. Längre ner på sidan finner ni information om respektive papperstyp.

 

Pappersstorlek - stora utskrifter

Papper från Tecco

 

Matt
Ultra White
Luster
Smooth Pearl
Baryt Fibre Silk
Iridium Silver Gloss

 

A3
29,7 x 42,0 cm


   300 SEK
   300 SEK
   300 SEK
   300 SEK
   325 SEK
   350 SEK

A3+
32,9 x 48,3 cm


   350 SEK
   350 SEK
   350 SEK
   350 SEK
   375 SEK
   400 SEK

A2
42,0 x 59,4 cm


  600 SEK
   600 SEK
   600 SEK
   600 SEK
   625 SEK
   650 SEK


 

Pappersstorlek - små utskrifter

Papper från Tecco

 

Matt
Ultra White
Luster
Smooth Pearl
Baryt Fibre Silk
Iridium Silver Gloss

 


10 x 15 cm
 
20 SEK


13 x 18 cm
 
50 SEK

A4
21,0 x 29,7 cm
 

  200 SEK
   200 SEK
   200 SEK
   200 SEK
   225 SEK
   250 SEK

Utskrifter kan levereras personligen av E. CAP-Photo till din adress inom Umeå stad. Om du inte önskar personlig leverans eller bor utanför Umeå stad skickas utskrifterna med PostNord för en avgift på 80 SEK.

Ibland vill man dock se papperna själv och även ta sig tid att se hur de olika papperna ser ut i ditt eget hem. För dessa situationer erbjuder jag ett testpaket med exempelbilder av alla sex papperstyper för 180 SEK (exklusive eventuell frakt).

E. CAP-Photo erbjuder dig också att skriva ut dina egna bilder. Resultatet kan dock variera i kvalité beroende på upplösningen av bilden och utskriftsstorleken.

 

Utskrifterna skrivs ut av en Canon ImagePROGRAF Pro 1000. En professionell skrivare med 12 individuella färgpatroner för den absolut bästa färgåtergivningen och kvalitén. Utskrifterna sker på papper från Tecco. 

Papperstillverkaren Tecco har funnits och producerat papper speciellt framtaget för tryckerier och skrivare i nästan 40 år. Företaget är familjeägt och är med sina fin kvalité medlem i världens äldsta fotoklubb Royal Photograpic Society. Utöver detta är också samtliga papper certifierade av i stort sett alla relevanta aktörer inom pappersindustrin. Däribland av Wilhelm Imaging Research som idag räknas som en av de främsta institutionerna för testning av pappersmedia och bläck. 

Samtliga papper håller hög kvalité och kan enligt simulerade tester från Wilhelm Research hålla ett fotograf fri från blekning och defekter i minst 50 år bakom en vanlig fotoram. Detta kan jämföras med mellan 5-10 år för traditionella fotografier. Förvaras fotografiet mörkt i ett album och under normala temperaturer så är beständigheten över 200 år.

Mer information om de olika papperstyperna och deras egenskaper kan ni läsa om nedan för att hitta vad som passar för precis era fotografier. För frågor, specialmått och rådgivning är ni välkomna att kontakta mig


Tecco Matt

Detta matta fotopapper har med sin förmåga att absorbera extremt stora mängder bläck särskiljt sig från andra papper. Med starka och levande färger garanterar den en behaglig och högkvalitativ utskrift som är tillförlitlig och långvarig, även under extrema förhållanden.

Ideala användningsområden är menyer och inbjudningar, konstnärligt svart/vitt och sepia bilder samt krävande digitala konsttryck. Detta papper är den perfekta allround-för alla typer av matt utskrift.


Tecco Ultra White

Tungt och extremt vitt, högglansigt papper med en idealisk yta för knivskarpa bilder, t.ex. detaljerad mode, arkitektur och landskapsbilder. Dessutom exakt återgivning av fina detaljer i krävande grafik och produktbilder gör den idealisk papper för produktpresentationer och komplexa layouter.


Tecco Luster

Teccos luster är ett satinpapper med en finkorning sidenmatt yta (typ Semigloss). Passar utmärkt för bl.a. porträtt, bröllopsbilder, dop, natur, landskap etc. Ger möjlighet till bred färgåtergivning och djup svärta i skuggpartierna.


Tecco Smooth Pearl

Smooth Pearl är ett papper med hög densitet, tjockt porträttpapper med slät pärla finish. En referens media för att producera professionella bilder med suverän klarhet, unika skärpa och enastående färgskala. Dess naturliga fotografiska vit nyans, garanterar utskrifter med det sanna utseendet och känslan av en traditionell fotografi.


Tecco Baryt Fibre Silk

Baryt Fibre Silk har en sann baryt beläggning (bariumsulfat) under bläckstråleskiktsbeläggningen. Denna specialfunktion skapar bilder med enastående färgomfång för levande färgåtergivning och det unika utseendet på traditionella silverhalid fotopapper. Det skapar högupplösta bilder med en utökad tonomfång och utmärkta arkivegenskaper vilket gör det till ett första val för utställningar på kvalitetsutskrifter.


Tecco Iridium Silver Gloss

Ett papper som sticker ut, med sin silver-metall yta, perfekt för indistriella miljöer, bilar eller överhuvudtaget allt där krom, stål, guld eller silver förekommer. Kan även användas konstnärligt till andra motiv